Glavni cilj projekta je združiti oz. povezati podjetniške sposobnosti z zdravim življenjskim slogom. Projektne dejavnosti se osredotočajo na aktivnosti o zdravi prehrani s spodbudami, da bi otroci v predšolskem obdobju sodelovali pri načrtovanju in pripravi zdravih obrokov in spoznavali posamezne sestavine.
 
V projektu sodelujejo:
 
  • Enota Ribiška – LABODI (Tatjana Starič in Danijela Kumer)
  • Enota Pristan – HOBOTNICE (Andra Georgiev in Tamara Kompoš) in
  • Enota Gregorčičeva – ČEBELE (Suzana Lašič in Nives Kosec)

V ponedeljek,  27. marca 2023 je v organizaciji Poduzetničkega centra Krapinsko-zagorske županije potekalo srečanje udeležencev mednarodnega projekta GRIZBIZ (Spodbujanje podjetniških veščin predšolskih otrok s prehrano) v vrtcu Dječji vrtić Bubamara, Donja Stubica. Udeleženci projekta so spremljali izvedbo delavnic s predšolskimi otroki in prisluhnili interdisciplinarnemu predavanju s področja fitofarmacije in nutricionistike, g. Bratkoviča iz NutriKlinike.

V sredo, 5. 4. 2023 je v organizaciji Poduzetničkega centra Krapinsko-zagorske županije potekalo srečanje udeležencev mednarodnega projekta GRIZBIZ- Spodbujanje podjetniških veščin predšolskih otrok s prehrano. Delavnicam z otroki, ki so potekale v enoti Ribiška in so jih usmerjali prehranski strokovnjaki iz NutriKlinike, je sledilo izobraževalno predavanje za zaposlene. Pri Labodih, Čebelicah in Hobotnicah je zadišalo po okusnih in zdravih piškotih, projektne dejavnosti pa se bodo v oddelkih nadaljevale tudi v aprilu in maju.
 
Vabljeni k ogledu utrinkov.