Razpisujemo 1 prosto delovno mesto – KUHARSKI POMOČNIK II M/Ž

Trajanje zaposlitve: nedoločen čas
Vrsta zaposlitve: polni delovni čas 40 ur/ teden
Datum razpisa: 16. 9. 2024
Trajanje razpisa: 17. 9. 2024 – 19. 9. 2024
Prijava mogoča: v petih dneh po objavi razpisa po redni pošti na naslov vrtca, Gledališka 6, 2000 Maribor ali podana vloga z vsemi dokazili osebno v tajništvu vrtca

POGOJI ZA ZASEDBO DELOVNEGA MESTA

Predpisana strokovna izobrazba:

  • končana osnovna šola.

Posebna znanja in zmožnosti:

  • znanje slovenskega jezika.

Drugi pogoji:

  • ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti na pogojno kazen v trajanju več kot šest mesecev;
  • ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Delovne izkušnje:

  • zaželene na področju priprave hrane.

Poskusno delo:

  • v skladu s KP VIZ in ZDR.

ZNAČILNOSTI DELOVNEGA MESTA

Omejitve delovnega mesta:

  • ni posebnih omejitev.

Zahteve s področja zdravstva:

  • s povečano možnostjo zdravstvenih okvar.

Zahteve s področja varstva pri delu:

  • vs povečano možnostjo poškodb.

Odgovornosti in napori:

  • zagotavljanje higienskih pogojev pri pripravi in delitvi hrane,
  • pravilna uporaba kuhinjskih naprav in opreme,
  • varno delo,
  • dvigovanje in nošenje lažjih in težjih bremen,
  • telesne obremenitve,
  • sposobnost prenašanja fizičnih naporov in toplotnih obremenitev,
  • uporaba osebnih zaščitnih sredstev,
  • neugodni vplivi mikroklime.

OPIS DELOVNEGA MESTA

Opravlja dela in naloge, določene s predpisi, letnim delovnim načrtom vrtca ter navodili ravnatelja/pomočnika ravnatelja ali vodje notranje organizacijske enote.

Kuharska dela:

  • pomaga pri pripravi dnevnih obrokov;
  • pomaga pri razdeljevanju obrokov.
  • čisti živila za pripravo obrokov;
  • pripravi živila za hladne začetne jedi;
  • pripravi živila za tople začetne jedi;
  • pomaga pri pripravi pogrinjkov;
  • opravlja posamezna kuharska opravila – paniranje, cvrtje, priprava sladic ipd.;
  • sprejema in shranjuje živila in drugi potrebni material;
  • dnevno pripravlja živila in skrbi za pravočasno delitev obrokov in njihov prevoz;
  • pripravlja pogrinjke;
  • skrbi za pravočasno delitev obrokov in njihov prevoz.

Druga dela v kuhinji:

  • pomiva posodo, naprave, stroje in delovne površine;
  • pripravlja posodo za pomivanje v pomivalnem stroju ali koritu;
  • skrbi za pravilno sortiranje odpadkov hrane in drugih odpadkov;
  • odnaša odpadke v prostore in posode, ki so temu namenjeni;
  • zamenjuje kuhinjsko perilo;
  • pomiva in pometa tla;
  • dnevno skrbi za urejenost in čistočo v kuhinji in prostorih, ki pripadajo kuhinji;
  • skrbi za urejenost okolice kuhinje in posod za biološke odpadke;
  • občasno temeljito očisti delovne površine, pribor, orodje, prekuhava posodo;
  • briše prah, pomiva stenske obloge, vrata, umivalnike in drugo sanitarno keramiko;
  • ustrezno in racionalno uporablja pomivalna in čistilna sredstva;
  • upošteva tehnična navodila in novosti – HACCP.
  • skrbi za pravilno sortiranje odpadkov hrane in drugih odpadkov;
  • odnaša odpadke v posode, ki so temu namenjene;
  • skrbi za svojo lastno higieno;
  • opravlja druga dela v skladu s predpisi in letnim delovnim načrtom vrtca;

Dodatne naloge:

  • po navodilih ravnatelja, vodje enote, vodje prehrane;

V nujnih primerih opravlja tudi naloge, ki sicer ne sodijo v celoti v opis njegovih delovnih nalog.