Trajanje zaposlitve: nedoločen čas
Vrsta zaposlitve: polni delovni čas 40 ur/ teden
Datum razpisa: 16. 9. 2024
Trajanje razpisa: 17. 9. 2024 – 19. 9. 2024
Prijava mogoča: v petih dneh po objavi razpisa po redni pošti na naslov vrtca, Gledališka 6, 2000 Maribor ali podana vloga z vsemi dokazili osebno v tajništvu vrtca
POGOJI ZA ZASEDBO DELOVNEGA MESTA
Predpisana strokovna izobrazba:
- končana osnovna šola.
Posebna znanja in zmožnosti:
- znanje slovenskega jezika.
Drugi pogoji:
- ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti na pogojno kazen v trajanju več kot šest mesecev;
- ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.
Delovne izkušnje:
- zaželene na področju priprave hrane.
Poskusno delo:
- v skladu s KP VIZ in ZDR.
ZNAČILNOSTI DELOVNEGA MESTA
Omejitve delovnega mesta:
- ni posebnih omejitev.
Zahteve s področja zdravstva:
- s povečano možnostjo zdravstvenih okvar.
Zahteve s področja varstva pri delu:
- vs povečano možnostjo poškodb.
Odgovornosti in napori:
- zagotavljanje higienskih pogojev pri pripravi in delitvi hrane,
- pravilna uporaba kuhinjskih naprav in opreme,
- varno delo,
- dvigovanje in nošenje lažjih in težjih bremen,
- telesne obremenitve,
- sposobnost prenašanja fizičnih naporov in toplotnih obremenitev,
- uporaba osebnih zaščitnih sredstev,
- neugodni vplivi mikroklime.
OPIS DELOVNEGA MESTA
Opravlja dela in naloge, določene s predpisi, letnim delovnim načrtom vrtca ter navodili ravnatelja/pomočnika ravnatelja ali vodje notranje organizacijske enote.
Kuharska dela:
- pomaga pri pripravi dnevnih obrokov;
- pomaga pri razdeljevanju obrokov.
- čisti živila za pripravo obrokov;
- pripravi živila za hladne začetne jedi;
- pripravi živila za tople začetne jedi;
- pomaga pri pripravi pogrinjkov;
- opravlja posamezna kuharska opravila – paniranje, cvrtje, priprava sladic ipd.;
- sprejema in shranjuje živila in drugi potrebni material;
- dnevno pripravlja živila in skrbi za pravočasno delitev obrokov in njihov prevoz;
- pripravlja pogrinjke;
- skrbi za pravočasno delitev obrokov in njihov prevoz.
Druga dela v kuhinji:
- pomiva posodo, naprave, stroje in delovne površine;
- pripravlja posodo za pomivanje v pomivalnem stroju ali koritu;
- skrbi za pravilno sortiranje odpadkov hrane in drugih odpadkov;
- odnaša odpadke v prostore in posode, ki so temu namenjeni;
- zamenjuje kuhinjsko perilo;
- pomiva in pometa tla;
- dnevno skrbi za urejenost in čistočo v kuhinji in prostorih, ki pripadajo kuhinji;
- skrbi za urejenost okolice kuhinje in posod za biološke odpadke;
- občasno temeljito očisti delovne površine, pribor, orodje, prekuhava posodo;
- briše prah, pomiva stenske obloge, vrata, umivalnike in drugo sanitarno keramiko;
- ustrezno in racionalno uporablja pomivalna in čistilna sredstva;
- upošteva tehnična navodila in novosti – HACCP.
- skrbi za pravilno sortiranje odpadkov hrane in drugih odpadkov;
- odnaša odpadke v posode, ki so temu namenjene;
- skrbi za svojo lastno higieno;
- opravlja druga dela v skladu s predpisi in letnim delovnim načrtom vrtca;
Dodatne naloge:
- po navodilih ravnatelja, vodje enote, vodje prehrane;
V nujnih primerih opravlja tudi naloge, ki sicer ne sodijo v celoti v opis njegovih delovnih nalog.