V Vrtcu Ivana Glinška Maribor vključujemo na jedilnik tudi tradicionalne slovenske jedi upoštevajoč letne čase in praznike. Pred nami so božično – novoletni prazniki z značilnimi sladicami, kot so medenjaki, potica in sadni kruh.
V naši centralni kuhinji bo prijetno zadišalo po peki PRAZNIČNEGA SADNEGA KRUHA IZ BIO SUHEGA SADJA IN BIO OREHOV, ki ga bomo ponudili otrokom za zajtrk, 24. 12. 2015 skupaj s sadnim čajem. Praznični sadni kruh bo nastajal iz pod rok glavne kuharice Betke, kuharic Jelene, Justine, Darinke in kuharja Mateja.
Odločili smo se, da se za peko sadnega kruha uporabi samo BIO suho sadje brez aditivov in polnovredna moka. BIO suho sadje je na oko manj privlačno, vendar bolj zdravo. Namesto sladkorja bomo uporabili ekološki med in namesto pecilnega praška, vinski kamen. Tudi otrokom s prehransko občutljivostjo bomo spekli ustrezen praznični sadni kruh, ki ga bo spekla kuharica Petra.
Več si lahko ogledate TUKAJ